Hallo,

Deze week hebben we al een paar keer het lied geoefend van Kinderen voor Kinderen, Hupsakee. Dit lied is gemaakt voor de Koningsspelen en draaien wij volgende week vast ook bij onze Koningsspelen.

Verder zijn we naar de tennisbaan gelopen om daar op de tennisbaan een balletje te slaan. Alle kinderen hadden een racket en mochten tegen elkaar spelen. Gelukkig was het heerlijk weer.

Ieder kind heeft op zijn tafel in de klas een eigen moestuintje staan, deze wordt druk verzorgd. Er wordt water gegeven en flink in de gaten gehouden hoe goed ze allemaal groeien. De eerste kinderen kunnen hun groente al gaan verpotten!

Met taal zijn we bezig met het thema “geld”. We hebben allemaal woorden geleerd die met dit thema te maken hebben. Bijvoorbeeld: overmaken, spaarrekening, balie, saldo en nog veel meer. Ook moeten de kinderen een klein werkstukje maken over geld, hier zijn ze op de chroomebooks al druk mee bezig.

Met rekenen zijn we met groep 5 bezig met omtrek en oppervlakte. We hebben al druk geoefend met allemaal sommetjes en het zit er al best goed in. Als jullie thuis willen oefenen, kan dat mooi met + en – sommen boven de 100, die zijn voor sommige kinderen best nog lastig.

Met groep 6 zijn we bezig met grote deelsommen en hoe je die het beste kunt splitsen, zodat je die sommen makkelijker kunt uitrekenen.

Groep 6 is met spelling het “routewoord”aan het leren. Dat is een woord waarbij je de oe klank zegt, maar de ou klank schrijft. Laat de kinderen er maar eens een paar opnoemen.

Voor groep 5 zijn we bezig met woorden die verschillende categorieën bevatten. Best pittig, maar we oefenen flink!

Vanmiddag hebben we weer zelfstandig werk gedaan, dat vinden ze heerlijk. Eerst wordt al het werk uitgelegd en dan mogen ze zelf bepalen wat ze wanneer gaan doen, als het maar om 14.30 af is. En dat lukt bijna iedereen! Knap hoor! De chroomebooks worden hier ook bij ingezet en dat bevalt erg goed!

Morgen nog een dagje en dan is het alweer weekend. Bij deze, alvast een fijn weekend!