20151006_163914

 

Aan het thema boeken werken we de komende 2 weken tot de herfstvakantie.

We beginnen met een taalweek. Het basiswoord is “pen” We oefenen met de letters ‘p’, ‘e’ en ‘n’: in welk woord hoor je deze letter (pen, post, lezen).We rijmen met de woorden pen – hen, haan – maan. Met Mollie de mol leert groep 2 uit hoeveel klankgroepen een woord bestaat. Groep 1 leert van tante Truus het verschil te zien in vormen en letters.

Daarna volgt 1 reken-week waarin Sjoerd de cijferwoerd groep 1 leert betekenis te geven aan getallen (b.v. je huisnummer herkennen, telefoneren) en groep 2 de rangtelwoorden leert b.v. eerste, tweede, laatste enz.

Tijdens het thema boeken schenken we aandacht aan de kinderboekenweek , van woensdag 7 oktober tot en met 16 oktober. De nieuwe boeken staan op de kast in de gang. Bent u nieuwsgierig geworden?? Kijk ze gerust in. Het thema van de kinderboeekenweek is “Raar maar waar!” Op dinsdag hebben de kinderen een filmpje gezien van Professor Arie. Hij liet zien hoe je met een touw, rietje en ballon een raket kan nadoen. Uiteraard hebben we deze proef in de klas uitgevoerd. Om de kinderboekenweek af te sluiten studeren we met de hele school het lied “Raar maar waar” in (zie www.kinderboekenweek.nl).