Afgelopen maandag zijn we gestart met het thema dieren.

We beginnen met een taalweek. Samen met Kletskous vertellen we korte verhalen en leren te luisteren naar opdrachten. Het basiswoord is “aap”. We oefenen met de letters ‘aa’ en ‘p’: in welk woord hoor je deze letter (aap, of schaap). We rijmen met de woorden aap – schaap, muis – huis, mus – bus.

Met Mollie de mol gaan we korte en lange woorden herkennen, bv. duif, giraf, olifant.

In de eerste rekenweek leert Hennie de hen groep 2 schatten en de begrippen meer en minder. Mien de muis leert groep 1 de begrippen zwaar en licht. In de tweede rekenweek leert Mien groep 2 wat oppervlakte is en leert groep 1 de begrippen jong en oud.

In de themahoek maken we een dierenhoek. Deze kunnen de kinderen om de beurt bezoeken en “dieren” verzorgen. De kinderen mogen een knuffel of voorwerp meenemen voor in deze hoek.thema dieren